U javni rad »Neka bude čisto« biće uključeno 100 nezaposlenih

15/04/2016

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje donio je odluku o finansiranju javnog rada »Neka bude čisto«. Za tu namjenu odobreno je 38.000 eura. Javni rad, koji se realizuje već 11 godina, trajaće četiri mjeseca, u periodu od maja do septembra.

U ovaj program biće uključeno 100 nezaposlenih lica iz evidencije Zavoda, koja u posljednjih šest mjeseci nijesu bila u radnom odnosu, a zainteresovana su za učešće u javnom radu. Cilj programa je radna i socijalna uključenost nezaposlenih, prioritetno teže zapošljivih lica, kroz realizaciju programa od javnog interesa.

Realizacija programa »Neka bude čisto« proizilazi iz Zaključka Vlade, od 24. marta, kojim se usvaja Plan pripreme ljetnje turističke sezone za 2016.godinu. Ministarstvo održivog razvoja i turizma zaduženo je da u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, JP Morsko dobro, svim opštinama i javnim komunalnim preduzećima realizuje projekat »Neka bude čisto« u cilju unapređenja komunalne higijene, odnosno održavanja magistralnih, regionalnih i lokalnih putnih pravaca.

Zavod za zapošljavanje Crne Gore raspisuje Konkurs za izbor izvođača javnog rada “Neka bude čisto” broj 0301-3973 koji možete preuzeti ovdje