U Podgorici u toku obuka vozača za C i D kategoriju

14/06/2018

Zavod za zapošljavanje  i auto škola “Točak”sprovode u Podgorici obuku za 17 vozača C i D kategorije. U auto školi radi osam instruktora, od kojih trojica imaju licence za sve kategorije. Trenutno obučavaju kandidate za upravljanje kamionima i autobusima.

-Kandidati za C kategoriju prvo polažu testove i od njih 12 samo jedan nije položio. Kad završe obuku polažu vožnju. Program traje tri mjeseca. Svakog mjeseca dostavljamo izvještaj o obuci Zavodu za zapošljavanje. Na kraju obuke kandidat imaju obavezu da daju anonimnu izjavu, da li su i u kojoj mjeri zadovoljni obukom i provajderom – kaže Danilo Radović iz auto škole „Točak“.

slika vozaci 2-s

Ranko Pejković prihvatio je poziv Zavoda da dopuni vozačku dozvolu još jednom kategorijom.

-Ukazala mi se prilika da dobijem još D kategoriju, inače sam vozač po struci. Sa Biroa rada sam ponuđen da odradim prekvalifikaciju zbog radnog angažmana i ja sam to prihvatio. Do sada sam vozio sve automobile, kamione, po potrebi. Na evidenciji nezaposlenih sam zadnjih dva, tri mjeseca. Nadam se novom poslu sa ovom kategorijom – priča Pejković, ističući zadovoljstvo obukom i instruktorom.

Radović ističe da posla ima za dobre vozače. To pokazuju i izahtjevi tržišta rada, poslodavci sve više traže vozače kamiona i autobusa.