U utorak, 19. juna testiranje kandidata za učešće u Programu „Stop sivoj ekonomiji“

14/06/2018

Testiranje visokoškolaca zainteresovanih za učešće u Programu „Stop sivoj ekonomiji“ zakazano je za utorak, 19. juna. Provjera znanja kandidata obaviće se u sali Uprave za imovinu ( stara zgrada Vlade) ul. Jovana Tomaševića br.2.

Testiranje kandidata koji su prijave na poziv podnijeli Birou rada Podgorica, Kolašin, Cetinje, Danilovgrad, Nikšić, Plužine i Šavnik obaviće se sa početkom u 8 h, a za kandidate iz ostalih biroa rada, sa početkom u 12,30 h.

Kandidati  sa sobom moraju ponijeti  ličnu kartu  ili neki drugi identifikacioni dokumenat (pasoš).

I ove godine iskazano je veliko interesovanje visokoškolaca, mlađih od 30 godina, za rad u Poreskoj upravi, Upravi za inspekcijske poslove i Upravi policije.

Na Javni poziv Zavoda za zapošljavanje, koji je istekao u ponedjeljak, 11. juna, prijavio se značajan broj nezaposlenih sa diplomom fakulteta. Uslove poziva, da su mlađi od 30 godina, stečeno visoko obrazovanje i radno iskustvo u najkraćem trajanju od devet mjeseci, ispunilo je njih 509.

U tri uprave, od 2. jula, do kraja godine, radiće 180 mladih, i to: njih 80 u Poreskoj upravi, 60 u Upravi za inspekcijske poslove, dok je za Upravu policije planirano 40 ljudi. Oni će biti zaposleni posredstvom agencije za privremeno ustupanje zaposlenih. Mjesečna zarada je 300 eura u neto iznosu.

Konačnu odluku o angažovanju visokoškolaca donijeće tri javne uprave u kojima će oni biti zaposleni.

Za realizaciju programa “Stop sivoj ekonomiji”, Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje, odobrio je 555.000 eura.