UO ZZZCG: Odobreni grantovi za samozapošljavanje

21/08/2023

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, kojim je predsjedavao Dejan Vojvodić, donio je Odluku o izboru korisnika bespovratnih sredstava za samozapošljavanje, po Konkursu broj: 05/23-3181. Ovom odlukom su izabrana 52 korisnika bespovratnih sredstava za samozapošljavanje po Programu »Podsticaji za preduzetništvo« za 2023. godinu. U realizaciju ovih programa će biti uloženo ukupno 497 477.99 €.

Korisnici sredstava će biti nezaposlena lica koja su prepoznala izlaz iz nezaposlenosti u samozapošljavanju. Ova lica će dobiti finansijsku podršku Zavoda u iznosu od 4.000.00 € do 10.000.00 € da pokrenu sopstveni biznis, samozaposle se i otvore nova radna mjesta za dodatno zapošljavanje 20 lica iz evidencije nezaposlenih Zavoda.

Ocijenjeno je da je Program »Podsticaji za preduzetništvo« višestruko korisan jer se njegovom realizacijom proširuje privredna baza, smanjuje siva ekonomija i istovremeno smanjuje nezaposlenost.

Iz ovih razloga, Upravni odbor je zaključio da je potrebno izdvojiti mnogo više sredstava za realizaciju Programa »Podsticaji za preduzetništvo« u narednim godinama.