Zavod za zapošljavanje dobio povelju humanosti od Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj

14/06/2018

Zavod za zapošljavanje Crne Gore, Područna jedinica  Bar, dobitnik je povelje humanosti Organizacije slijepih za Bar I Ulcinj. Na svečanoj akademiji, povodom obilježavanja 70 godina postojanja Organizacije, plaketu je primio šef Biroa rada Bar Željko Rolović.

-Naši članovi su završavali zanate, škole i fakultete, većina su dobili posao. Osim edukacije, vodilo se i vodi računa i o njihovom zdravlju, sportskim aktivnostima, snabdijevanju tehničkim pomagalima, personalnim asistentima, informisanju, osmišljavanju socijalnog života, obukama, olakšicama  za plaćanje komunalnih servisa – kazali su iz Organizacije.

povelja bar-s1

Pojačali smo, kako su dodali, saradnju sa Biroom rada Bar i Savezom slijepih Crne Gore, a  izuzetno smo zadovoljni i saradnjom sa opštinom Bar.

U okviru javnog rada,  Zavod za zapošljavanje omogućio je  Organizaciji slijepih za Bar i Ulcinj angažovanje dva personalna asistenta, na period od šest mjeseci.  Organizacija je korisnik bespovratnih sredstava od Zavoda  za finanasiranje projekta zapošljavanja lica sa invaliditetom pod nazivom “ Uključimo se i zaposlimo OSI“.

Zahvaljujući na priznanju, Rolović je najavio realna očekivanja da će ovi projekti biti uspješno realizovani.

-Uprkos otežanim uslovima rada, zahvaljujući prije svega entuzijazmu i pregalaštvu ljudi u Organizaciji, podršci lokalne uprave i humanosti brojnih donatora, ova socio-humanitarna asocijacija uspjela je, ne samo da opstane, već da realizuje niz aktivnosti koje su značajno poboljšale i unaprijedile položaj ove kategorije stanovništva – rečeno je na akademiji.

Od 1948. godine do danas, Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj je rasla, razvijala se i prerasla u modernu i savremenu organizaciju. Prostorije za rad u centru grada dobila je od Opštine 2001, a posebno u posljednjoj deceniji realizovala je niz značajnih projekata.