Zavod za zapošljavanje podržao državno takmičenje mladih sociologa

23/03/2016

Zavod za zapošljavanje podržao je drugo državno takmičenje iz sociologije za učenike srednjih škola u Crnoj Gori, koje je održano na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 11. marta 2016. u organizaciji Društva sociologa Crne Gore, Filozofskog fakulteta i Instituta za sociologiju i psihologiju Filozofskog fakulteta Nikšić.

Takmičenje se odvijalo u tri faze: izrada pisanog rada na temu „Mladi i zapošljavanje“, koja je trajala mjesec dana, a bila je eliminaciona,na osnovu čega su se takmičari plasirali u finalne, zatim rađen je test opšteg znanja iz sociologije i na kraju usmena odbrana rada. Svaka etapa takmičenja imala je zasebnu komisiju, kako bi se obezbijedila maksimalna objektivnost.

Prijavio se 71 takmičar iz 10 crnogorskih opština i 17 srednjih škola, a u finale se plasiralo 15 takmičara čiji su radovi dobili najviše bodova. Takmičari su na usmenom ispitu pokazali izuzetnu elokventnost, kao i visok stepen poznavanja sociološke problematike i kritičkog pristupa zadatoj temi.

Prvo mjesto osvojila je učenica SEŠ „Mirko Vešović“ iz Podgorice Milena Perović. Drugo, odnosno treće mjesto pripalo je učenicama Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice Isidori Šćepanović i Jeleni Srdanović, dok su četvrto, odnosno peto mjesto zauzele učenice Sonja Milatović iz Gimnazije “Stojan Cerović” iz Nikšića te Valentina Ostojić iz SEŠ „ Mirko Vešović“ iz Podgorice.

Organizatori državnog takmičenja mladih sociologa iskazali su posebnu zahvalnost Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, koji je imao razumjevanje za ovu aktivnost, jer i sam realizuje veoma uspješan projekat “Mladi su naš potencijal, pružimo im šansu”.

Društvo sociologa Crne Gore uručilo je zahvalnicu Zavodu za zapošljavanje.

sponzorstvo