ZZZ na drugom Luštica Bay sajmu zapošljavanja

08/02/2020

Više od sedamdeset slobodnih sezonskih i cjelogodišnjih radnih pozicija iz oblasti turizma i ugostiteljstva je ponuđeno na drugom Luštica Bay sajmu zapošljavanja, koji je prethodna dva dana održan u kompaniji Luštica Development i hotelu Čedi Luštica Bay.

Sajam zapošljavanja je za dva dana posjetilo više stotina zainteresovanih kandidata koji su imali mogućnost da na licu mjesta popune aplikaciju za ponuđene poslove u crnogorskom hotelu.

IMG_20200207_123024

-Najveće interesovanje kandidati su iskazali za pozicije koje se tiču upravljanja destinacijom, radna mjesta u sektoru hrane i pića za koja se istovremeno prijavilo najviše kandidata. Aktivno zapošljavanje u svim segmentima za koje trenutno postoje raspoložive radne pozicije nastavićemo i sa završetkom sajma pa svi kandidati čije dosadašnje radno iskustvo i radna biografija zadovoljavaju kriterijume mogu očekivati da će uskoro biti kontaktirani od strane Sektora za ljudske resure – kazala je menadžerka za ljudske resurse u Čedi hotelu, Antonia Kelava.

Svi kandidati su prošli intervjue sa članovima Čedi i Luštica Bay timova.

-Tokom dvodnevnog sajma u hotelu Čedi u Luštica Bay marini, zainteresovani mladi ljudi, imali su priliku da se upoznaju sa informacijama o radnim pozicijama, obiđu Luštica Bay naselje i Čedi hotel i saznaju više o planovima za predstojeću sezonu. Cilj je bio pronalazak kandidata koji će pokriti radna mjesta kako u sklopu korporativnog, prodajnog i administrativnog upravljanja destinacijom na pozicijama u sklopu razvojnog projekta Luštica Bay, tako i u dijelu sezonskog i stalnog zaposlenja u hotelu Čedi prvom hotelu sa pet zvjezdica u kompleksu Luštuca Bay – navela je Kelava.

IMG_20200207_124849

Na evidenciji nezaposlenih u Područnoj jedinici Herceg Novi, za opštine Herceg Novi, Kotor i Tivat trenutno se nalazi 1.274 nezaposlena lica.  Što se strukture tiče najveći broj nezaposlenih je sa srednjom stručnom spremom. Slijede lica sa višim i visokim obrazovanjem – kazao je šef Biroa rada Herceg Novi Željko Stožinić.

On je podsjetio da su u Boki deficitarna zanimanja iz oblasti ugostiteljstva prije svega kuvari, konobari, šankeri i sobarice kao i pomoćna radna snaga.

Inače, Luštica Bay i hotel Čedi tokom cijele godine zapošljavaju nove kadrove pa samim tim svi zainteresovani kandidati mogu aktivno pratiti njihov internet portal kako bi se informisali o aktuelnim radnim pozicijama i blagovremeno aplicirali za neka od radnih mjesta.