ZZZCG prisustvovao manifestaciji Studentskog kulturnog centra:Studentima ponuđena pomoć pri zapošljavanju na sezonskim poslovima

06/06/2024

Zavod za zapošljavanje Crne Gore podržao je i prisustvovao manifestaciji koju je Studentski kulturni centar, za studente i građane, organizovao u Podgorici.

Predstavnici Zavoda su upoznali studente sa aktivnostima institucije, promovisali sezonsko zapošljavanje i predstavili im nove servise i podršku pri zapošljavanju na sezonskim poslovima.

Imajući u vidu značaj sezonskog zapošljavanja za razvoj karijere i za sticanje vještina primjenljivih na sve buduće poslovne angažmane i tom prilikom je ponovljeno da je obostrani interes približavanje usluga Zavoda za zapošljavanje studentskoj populaciji i informisanje o mogućnostima i podršci koju im Zavod može pružiti pri pronalaženju zaposlenja, posebno tokom ljetnje sezone.

Studenti su informisani o aktuelnim oglasima za sezonske poslove, procedurama prijave i načinima na koje Zavod pomaže u zapošljavanju. Predstavljene su i druge usluge Zavoda namijenjene mladima, poput karijenog savjetovanja, obuka i stručne prakse.

Ovo je nastavak saradnje Zavoda za zapošljavanje i studentskih organizacija s ciljem lakšeg zapošljavanja i tranzicije mladih na tržište rada.